Osnivač: Lauba -House for People and Art


Lauba je kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene i urbane kulturne sadržaje. Lauba je prvi zaštićeni spomenik kulture grada Zagreba uspješno transformiran u suvremeni izlagački prostor u ovom mileniju. Lauba je izgrađena kao jahaonica austro-ugarske vojske 1910. godine i na svoj stoti rođendan dočekala početak obnove. Da se radi o iznimnom zahvatu, govore i brojne pohvale i prestižna godišnja nagrada Hrvatskog društva arhitekata Bernardo Bernardi.
Lauba je laboratorij za eksperimente iz suvremene kulture. Želja nam je da prostor Laube bude platforma za prezentaciju hrvatske kulturne produkcije i medijator u širenju informacija o inovativnim kulturnim i umjetničkim programima, kako hrvatskim tako i inozemnim. Govoreći o Laubi ne govorimo samo o prezentaciji i promociji suvremene vizualne hrvatske umjetnosti, već o kulturi općenito.

NESVRSTANI — Week for People and Art


Boutique Art Fair & Art Convention

Launched in 2018, the boutique art fair provides a commercial platform for galleries, artists associations, and individual artists. The concept disrupts the standard art fair model, it's a hybrid art convention that spotlights established galleries and independent artists associations. NESVRSTANI contributes directly to an increased valuation of local contemporary artists and brings them together with collectors. With its rich supporting program:hosting street artists, producing critical discussions and educational seminars, the NESVRSTANIalso entertains with concerts, workshops, and multimedia events and therefore attracts a wide audience, cultural institutions, critics and art lovers.