Nesvrstani — tjedan za ljude i umjetnost


Boutique Art Fair & Art Convention

Nesvrstani - tjedan za ljude i umjetnost je mjesto susreta, na kojem profesionalci iz različitih područja tržišta umjetnosti izmjenjuju znanja i iskustva, dok javnost svjedoči novim idejama i aktualnim strujanjima u suvremenoj umjetničkoj produkciji. Na taj način se može steći konkretan uvid u suvremenu umjetničku scenu, kao i niz posebnosti koje obilježavaju hrvatsko tržište umjetnina, te galerijski sustav i nezavisnu umjetničku scenu kao jedne od još uvijek nedovoljno vidljivih, ali bitnih aktera. Putem ovakvog pristupa nastoji se postići da do izražaja dođe umjetnička kvaliteta, autorska prepoznatljivost i autentičnost radova i raznovrsnost hrvatske umjetničke scene u cjelini - što znači da bi se trebale povećati šanse za postizanjem uspjeha onima kojima na „tržištu“ do sada nije bilo mjesta.

Glavnu okosnicu projekta čini predstavljanje nezavisnih galerija suvremene umjetnosti u prostoru Laube kroz prezentaciju onih umjetnika koje te galerije zastupaju.

Edukacijski program se sastoji od ciklusa radionica, okruglih stolova i prezentacija koje osmišljavaju i vode vizualni umjetnici i stručnjaci iz kreativnih industrija s bogatim iskustvom na području koje obrađuju. Radionice su fokusirane na praktičan rad s visokom razinom interakcije i po potrebi individualiziranim pristupom.